Jakohihnan vaihto

Jakohihnan ja vesipumpun vaihto ovat auton tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä. Mikäli auton moottorin nokka-akselia pyörittävä hammashihna katkeaa, voi seurauksena olla monien tuhansien eurojen remontti. Huolto-ohjelman mukainen hihnanvaihto sen sijaan maksaa huomattavasti vähemmän.

Jakohihnan vaihtoväli on tavallisesti noin 50 000 km — 250 00 km tai 5-10 vuotta. Yleiseensä vaihtoväli on ilmoitettu autosi käyttöohjekirjassa.

Jakohihnan vaihdon yhteydessä tulee vaihtaa myös vesipumppu ja mahdollisesti ohjausrullat.

Jakohihnan vaihdosta annamme aina erillisen tarjouksen.

Jakoketjua ei yleensä tarvitse vaihtaa, mutta on mahdollista että autonvalmistajalla on jakoketjun vaihtoon suunniteltu vaihtoväli. Jakoketju venyy käytössä, joten jakoketjulla varustetun ja paljon ajetun auton moottori ei välttämättä enää toimi parhaalla mahdollisella tavalla. 

Jakoketju onkin hyvä tarkistaa, jos autolla on ajettu satojatuhansia kilometrejä. Jakoketju alkaa usein ääntää, jos ketju on venynyt tai katkeamassa. Uusimmissa automalleissa voi syttyä moottorin vikavalo, jolloin kannattaa kääntyä mahdollisimman pian autokorjaamon puoleen

Kysy tarjous osien kanssa. Asennamme laadukkaita, alkuperäisiä vastaavia tai edullisempia tarvike osia. Skf, Bosch, Febi, Gates.
 
Jakohihnan